Kom erachter waar jouw favoriete spel vandaan komt! Bingo is vandaag de dag op zeer grote schaal beschikbaar en door de vele fantastische websites heb je de kans om online te spelen. Door de duizenden mobiele bingo apps kun je, ongeacht waar je bent, altijd mobiel bingo spelen. Het is moeilijk te geloven dat zo’n indrukwekkend, grafisch spel zo simpel begonnen is, maar het is waar! Het bingospel gaat eigenlijk terug naar de 15e eeuw. “Lo Giuoco del Lotto d’Italia” – een Italiaanse loterij van rond 1530 – is eigenlijk de voorloper van het bingospel dat we vandaag de dag kennen en liefhebben. Bingo is eigenlijk niet ontworpen voor het plezier, in feite precies voor het tegenovergestelde! De Lo Giuoco del Lotto d’Italia was ontwikkeld omdat de Italiaanse regering op zoek was naar manieren waarop zij de inkomsten van hun nieuwe land zouden kunnen laten toenemen.

Terwijl ze geen oneerlijke belastingen wilden opleggen, hadden ze wel een ​​manier nodig om geld te genereren – en snel. Als een slag bij heldere hemel ontstond het idee van de Lo Giuoco del Lotto d’Italia – een wekelijkse loterij. Natuurlijk was dit een absolute hit en niet alleen heeft dit bijgedragen aan ons mooie bingospel, het wordt nog steeds elke zaterdag in heel Italië gespeeld, bijna 500 jaar nadat het werd uitgevonden!

In tegenstelling tot veel andere spellen die erg zijn veranderd sinds zij werd ontwikkeld, wordt bingo nog vrijwel op dezelfde manier gespeeld; het afstrepen van getallen van een kaart. In feite heeft Duitsland dit spel opgenomen in hun onderwijssysteem omdat het hun leerlingen kan helpen met hun rekenwerk. Voor zover wij weten veranderde dit spel nauwelijks tot 1929, toen een man uit Georgia, USA genaamd Edwin Lowe het spel ontdekte. Hij was helemaal gek op het spel en de spanning en sensatie dat het genereerde en al snel raakte hij verslaafd. Zijn liefde voor het spel was zo groot, dat hij zijn eigen spel begon te creëren gebaseerd op dat spel waar hij zo van hield. Op dat moment gebruikten de spelers bonen om de getallen te markeren en hij noemde dit spel “Beano”. Toen Lowe het spel introduceerde aan zijn vrienden en familie veranderde dat al snel in het woord “Bingo”. Lowe begon het spel te verspreiden in de VS en kreeg uiteindelijk de hulp van ene Carl Leffler. Samen begonnen ze bingokaarten te produceren en te distribueren. Naarmate de populariteit groeide, begonnen andere gelijkgestemde mensen om hun eigen bingokaarten af ​​te drukken en begonnen te onderhandelen met Lowe voor de machtiging tot het gebruik van de beroemde naam “Bingo”.

En daar heb je het – het ontstaan van je favoriete tijdverdrijf! Bingo is hetzelfde gebleven totdat in 1996 het internet kwam en de eerste geregistreerde online bingo site Bingo Zone een enorme online storm veroorzaakte dat de weg vrijmaakte voor miljoenen mensen om het daarna te spelen! Tegenwoordig is het spel bingo slechts licht gewijzigd. Er werd gemeld dat toen het spel in Frankrijk in de jaren 1700 werd geïntroduceerd, het werd gespeeld met een kaart met 3 rijen en 9 kolommen met 5 getallen op elke rij – wat je kunt vergelijken met ons favoriete 90 ballen bingo vandaag de dag! Natuurlijk hebben we ook 75 ballen bingo, 80 ballen, 30 ballen en 5 lijnen bingo en het spel is veelzijdiger dan je denkt! Met dank aan de Italiaanse regering uit de 16e eeuw!